2014. április 13., vasárnap

A szegedi tulipánok

Pénteken délután fényképezőgépet ragadtam, és tesóm idegenvezetésével tettünk egy rövid sétát Szegeden, ugyanis szorgos kezek rengeteg-rengeteg óriástulipánt ültettek valamennyi térre. A város is szép, el kell ismerni, és majd egy szebb, napfényesebb alkalommal az épületekről is szeretnék egy sorozatot, persze csak így, amatőren, hobbiból.

Az idő sajnos elég borús volt, a szél is fel-feltámadt, így elég kevés értékelhető kép készült, és még ezek is elég ügyetlenek. A Széchenyi téren van talán a legtöbb tulipán, bár szegények kicsit viharvertek itt-ott, őket se kíméli az időjárás...


Egy könyvesbolti kitérő után átsétáltunk a Szent István térre, ahol a város legrégebbi és legszebb víztornya található, és szintén sok szép virág. A toronyról is készítettem fotót, de értékelhetetlen lett, így inkább nem mutogatnám. Viszont ismét találtam olyat, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda...

Ez milyen virág? Azon túl, hogy csodaszép?A torony egy dombon áll, körülötte bokrokkal. Valamiért nagyon megfogott a kőkerítés és a zöld.


Második rejtélyes növényünk pedig ez a fa, vagy nagyra nőtt bokor. Elsőnek tulipánfának tippeltük, de nem az. Hiába, botanikai szempontból elég tudatlan vagyok, de azért névtelenül is értékelem a szépséget.Még nem fejeztem be a tulipánozást, ugyanis rengeteg szépet láttam az elmúlt héten. Hamarosan összekaparom őket és érkezik majd a nagy tulipános bejegyzés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése