2014. augusztus 23., szombat

Drótból ékszer

Aki esetleg követ a Pinteresten, láthatta, hogy gyűjtögettem az ötleteket drótból készült ékszerekhez, főleg gyűrűkhöz. A skála elég széles, nagyon sok lehetőség van az egyszerűen széptől az ámulatba ejtően bonyolultig. Leginkább a szív és a masni tetszett, de a különböző feliratok is nagyon szépek.

Pár hete, mikor Győrben jártunk, véletlenül - na jó, szándékosan - betévedtem egy hobbi boltba, méghozzá pont ékszerdrótot keresve. (Persze mást is vettem, de még csak ebből lett valami...) Egy ideje már kutattam utána. A netről nem akartam rendelni, és korábban mindenhol vékony gyöngyfűző drótokat, vagy éppen meghajlíthatatlan memóriadrótot találtam csak.Már jó előre beszereztem a kúpos fogót is a művelethez. Nem mondom, hogy rettentően nehéz lenne, de azért könnyűnek se nevezhető összehozni ezt-azt. A drótom 0.8 mm vastag, és a hajlításhoz mindenképpen kellenek a fogók. Viszont az elkészült ékszerekre nagyon kell vigyázni, mert egy erős kéz pillanatok alatt tönkre teheti.


Elsőnek egyszerűekkel próbálkoztam, és látszik is, hogy nem állt rögtön rá a kezem, mert bizony minden ponton, ahol a fogó a dróthoz ért karcolás és horpadás van. A kör formálásához segítséget nyújthat EZ a blogbejegyzés.A szív csak másodjára sikerült, és még így se tökéletes. Próbálkoztam felirattal is, de kétszer egymás után eltört a drót ugyanannál a hajlításnál, így egy kicsit visszaesett a lelkesedésem.


Egy masnis nyaklánc is született, ami első sorban a figyelmetlenségem eredménye, ugyanis elfelejtettem ráhagyni, hogy gyűrű lehessen belőle. Aztán csak ültem, kezemben egy apró drótmasnival és fogalmam sem volt, mit kezdjek vele. A véletlenek szülik a legjobb ötleteket, ez lett a kedvenc darabom.


Van még drótom, szóval biztosan lesznek további ékszerek. Tervben van még csillag, feliratok, hangjegyek és egy violinkulcs is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése