2014. október 21., kedd

Az ősz árnyalatai

Imádom az őszt! Első sorban a színek miatt, mert bár a zöld az egyik kedvencem, mégis mennyivel csodálatosabb a táj, hogy ha emellett sárgától vörösig minden meleg árnyalat megmutatja magát a fák lombjain... Általában nem hordok magammal fényképezőgépet, viszont a telefonom kéznél van, és szeretem lekapni azt, ami tetszik. Íme az elmúlt másfél hónap termése képekben.

Általánosságban nem kedvelem a rovarokat, de a katicabogár kivételt képez ez alól. Természetesen csak a hétpettyes, mely nem csak szép, hasznos is.Nem vagyok otthon a növénytanban, így általában csak tudatlanul csodálom azokat. Ez a bokor például akármi is legyen, csodaszépek a színei!
"Az élet utat tör magának" sorozat részeként mutatnám ezt a képet. Vadhajtás a betonkerítés mellett.


Séta közben készítettem az alábbi két képet. Az arra járók talán kicsit furcsán néztek rám, mit fotózgatok, de hát olyan szép...Már tavaly ősszel kifigyeltem, milyen csodás vöröses-sárga színbe öltözik ez a fa. Most még csak épp hogy elkezdett sárgulni, de hamarosan teljesen átalakul, és akkor újra lefotózom.Mivel még csak félidőben vagyunk, én pedig nyitott szemmel járom a várost, biztosan lesz még folytatása ennek a posztnak... Addig is élvezzétek az őszt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése