2015. január 4., vasárnap

Olvasásra fel!

Kamaszkoromban rengeteget olvastam, aztán ahogy telt az idő, háttérbe szorultak a könyvek. Az olvasás szeretete megmaradt. Nem mondhatom, hogy évek óta nem olvastam, mert azért megesett, csak sajnos nem olyan sokat és sokszor, mint régen. Ennek ellenére persze a könyvlistám egyre csak hízik és hízik, mert ha más miatt nem is, megszokásból feljegyzem, ha valami megtetszik.

Pár nappal korábban még nem állt szándékomban újévi fogadalmat tenni, de végül meggondoltam magam. Sokkal többet fogok olvasni! Listába szedem, mi mindent szeretnék még idén megélni szavakon keresztül, és ebben a bejegyzésben fogom vezetni, hogy haladok. A valós listám sokkal hosszabb, és ahogy telik az idő, egyre csak bővülni fog, de első nekifutásra ennyit tűznék ki célul.

Íme a kiválasztottak:

Csillagainkban a hiba (John Green) P

A nagy Gatsby (F. Scott Fitzgerald) P

Az Éhezők Viadala (1. Suzanne Collins) P
Futótűz (2. Suzanne Collins) P
A kiválasztott (3. Suzanne Collins) P

Az időutazó felesége (Audrey Niffenegger) P

Büszkeség és balítélet (Jane Austen) P

Tizenhárom okom volt... (Jay Asher) P

A hóleány (Eowyn Ivey) P

Komfortos mennyország (Alice Sebold) P

Egy nap talán (Lauren Graham) P

Mikor barátnőmmel beszéltünk erről, említett egy idén induló érdekes kihívást, melyben ötven ponton keresztül kell különböző szempontok alapján könyveket választani és elolvasni. A magyar változatot ITT találtam meg, szerintem nagyon érdekes, de nem merem azt mondani, hogy bevállalom, mert néhány pontot lehet nem tudnék teljesíteni. Azért ahogy haladok a kis listámmal, ezt is pipálgatom majd, hátha össze tudom hozni.

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Az Éhezők Viadala hihetetlen jó, csak ajánlani tudom. :)
  Az ötven pontból álló kihívás elég érdekes "megmérettetés" én már elkezdtem olvasni és listát összeállítani is. :) Egy-egy pontnál én is nagyot néztem, hogy szerintem nem tudom majd teljesíteni (Egy könyv, ami a szülővárosodban játszódik. Oké. De mondja meg nekem valaki, melyik regény játszódik Zalaegerszegen???), ettől függetlenül viszont jó ötletek vannak benne. Talán még egy egerszegi regényt is találok.... :D

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Igen, nekem is a szülővárosos kihíváson akadt meg elsőre a szemem. :D Bár lehet, hogy más is gondot okoz, például a "csupán a borítója alapján választottam ki", mert sose választok a borító alapján. :)
  Kíváncsi vagyok a listádra, mindig érdekes könyveket olvasol!

  VálaszTörlés