2015. március 25., szerda

Az ablakpárkány lakói - Az első hajtások

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki arról álmodott, hogy a konyhaablakának párkányát roskadásig pakolja majd fűszernövényekkel. Majd egy szép napon eljött a perc, meglett az ablakpárkány, amit a kedves párja telepakolt paprikapalántákkal...

Jó, nem panaszkodom, jut még hely nekem is, na de hét paprika három főszernövénnyel szemben az bizony nem épp igazságos... Na mindegy! A lényeg, hogy pár hete elültettem az első magokat, név szerint levélpetrezselymet és bazsalikomot.


Az ültetés első napjától kezdve izgatottan nézegettem, mi zajlik a cserépben. Sokáig persze semmi se történt, majd egyszer csak felfedeztem a petrezselyem táblácska alatt egy apró zöld gumót, ami azóta is pont ugyan akkora, és méretéből adódóan le se lehet rendesen fényképezni...


Pár nappal később aztán apró hajtások jelentek meg a bazsalikom táblácska alatt, amik azóta csak szaporodtak és nőttek, én pedig elbizonytalanodtam, hogy talán túl sok magot sikerült szórnom a lyukba, de még nem bántom őket, olyan kis aranyosak!


Idő közben a párkányra költözött egy meglehetősen szép rozmaring bokor is. Meglepő módon túlélte az átültetést, remélhetőleg az aratást is túl fogja...Így áll most az ablakpárkány, hét paprika, három főszernövény, két kaktusz, meg egy ájuldozó jácint. Szerettem volna még egy kakukkfüvet is, de magot azt persze sehol nem leltem, a palánták pedig elég csúnyácskák voltak. Azért nem félek, ha szembe jön velem a tökéletes növény, vagy épp egy csomag mag, csinálok helyet még egy cserépnek!

Hivatalosan is kijelenthetjük: fűszernövények nevelgetésébe kezdtem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése