2015. április 29., szerda

Drótból, még több gyűrű

Belehúztam a drótgyűrűk gyártásába, az utóbbi időben elég szép számmal nőtt a készletem. Már egyre ügyesebben formázom az ékszerdrótot, szebbek a formák, kevesebb a fogó okozta sérülés és a hiba. Azért még van mit tökéletesíteni, de egyre könnyebb konkrét formákat készíteni.


Hurkok, körök, ívek, ezek már jól mennek, és egy kis segítséggel kipróbáltam a csavart mintázatot is. Ami az egyszerűbb alakzatokat illeti, lehet készítek valamilyen háromszöges, négyszöges, vagy akár többszöges darabot is.A nagyobb kihívás inkább az, ha valami konkrét alakzatot szeretnék készíteni. A végtelen jel még viszonylag könnyű volt, miután megnéztem egy videót, de a hangjegyeket csak egy kép alapján készítettem. Továbbra is nagy kihívás a violinkulcs, de nem egyszerű. Sosem akar arányos, vagy egyenes lenni, így azzal még nem dicsekednék...
A masni viszont sikerült, minek után nem felejtettem el ráhagyni a gyűrűalapra, viszont hurkot nem csináltam, mert így jobban tetszik.


Most már a bonyolultabb formák vonzanak, és még mindig a violinkulcs, a csillag és egy felirat a cél, akár nyakláncra fűzhető medál formájában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése