2015. április 4., szombat

Fű, hát ez nem jött össze...

Tavaszra az volt a tervem, hogy tojáshéjba füvet ültetek, és ez lesz az asztaldekoráció. Az ötlet a Pinterestről származik, ahol számos más növényt is láttam tojásba ültetve. Gondolkodtam én is máson, de mivel az apróságok gyorsan nőnek, és hamar át kellene ültetni, inkább elvetettem, ráadásul a fű könnyebben dekorálható.Szorgosan gyűjtögettem a tojáshéjat, majd virágföldre szórtam a magokat, és vártam a csodát, ami 5 nap múlva meg is érkezett, mikor kihajtott az első néhány fűszál. Ugráltam, mint egy kislány, örültem, hogy talán lesz belőle valami...

Hát nem sok lett! Igazából nem is az bosszant, hogy nem sikerült, mert hát van ilyen. Inkább az, hogy jól utána olvastam, nem hagytam kiszáradni a magokat, de vigyáztam, nehogy kimossam őket a földből. Direkt nem vattára szórtam, mint az egyik blogon láttam, mert gondoltam a föld hosszú távon jobb megoldás. Viszont az is eszembe jutott, hogy talán a magokban van a hiba, mert még évekkel ezelőttről maradt ki. Egyáltalán van a fűmagoknak szavatossága?
Tanulság: Legközelebb friss magot veszek, és nem tojáshéjba ültetem, mert hosszú távon elég macerás a gondozása...

A végére azért kinyújtózott egy-két szál, de elég ritkás lett ahhoz, hogy dekoráljon. A legvégső pont, mikor teljesen feladtam a harcot, az volt, mikor egyik reggel teljesen szétájulva találtam őket, holott tényleg nagyon figyeltem, hogy kapjanak elég vizet, de mégse ázzanak szét.


Egy szónak is száz a vége, a kukában végezték, így jött a B terv. Az eredeti ötlet az volt, hogy majd a fűbe fogok papírnyuszikat ültetni, így végül is csak új hely kellett. Az illatozó, frissen szedett húsvéti virágok a szüleim kertjéből jöttek, és a nárciszok alá fészkelte be magát egy rózsaszín, vattafarkú, sértődött nyuszi.


Így jártam a dekorációval, igazából van is, de mégse, mert ez jóval kevesebb, mint terveztem. Na nem baj, csak a süti sikerüljön! Kellemes Húsvétot Nektek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése