2015. szeptember 25., péntek

Hello Ősz!

Minden évszak ámulatba ejt a maga csodáival, így sose tudok kedvencet választani, az épp aktuálisat szeretem a legjobban. Ez most az ősz, ugyanis érzem, hogy közeleg! Színes levelek, meleg tea, sálak, pulcsik, szivárványos esernyő, alma és szőlő, meleg takaró és bekuckózva olvasás. Röviden ez az ősz. Hosszabban a tovább mögött, egy általam összeollózott TAG-be gyűjtve (ötlet innen), az elmúlt években készült ősz ihlette rajzaimmal színesítve...1. Sorolj fel 3 dolgot, amit nagyon szeretsz az őszben!
Elvarázsolnak a színes falevelek, gyűjtöm és lelkesen fotózom őket, és mikor sok száraz levelet látok az út szélén, néha előbújik belőlem a kislány, és rájuk taposok, mert élvezem, ahogy csörögnek-zörögnek a talpam alatt... Mikor hidegre fordul az időjárás, elérkezik a forró tea ideje, ami esős délutánokon, a meleg szobában, leginkább egy könyv társaságában a legjobb.

2. Mi az, amihez mindig megjön a kedved a szezon elején?
Szebbnél-szebb színes faleveleket rajzolni, és az ősz színeiben pompázó holmikkal körülvenni magam. A gyertyák és mécsesek is előkerülnek, ilyenkor van igazán hangulata.


3. Melyek a kedvenc színeid, mintáid az évszakban?
Zöldtől a sárgákon át a vörösekig mindegyik! Imádom az élénk színkavalkádot, a fák alatt elterülő szivárványszőnyeget, de ezt talán már kifejtettem tavaly ősszel a városban készült fotók mellett ITT és ITT. Mintákat tekintve szívesen viselek barnát, valamint mindent, ami baglyos. A gesztenyés nyakláncom pedig idén is újra előkerül...

4. Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
Vékony, de puha pulóverek, és sálak. Imádom a sálakat, sokféle színben és kivitelben, a lényeg, hogy puha, meleg és nagy legyen. Alig várom, hogy hordhassam őket!


5. Milyen filmek jutnak eszedbe az őszről?
Kapásból az "Édes november"-t mondanám, ami a címén túl is valamiért olyan szomorkásan őszi. Ezen kívül ebben az évszakban szokott megjönni a kedvem a "Szívek szállodája" című sorozathoz, ami egyrészt az őszi kezdésnek, másrészt talán a promo képeknek köszönhető, hiszen a legtöbb az évszakhoz illő közegben készült, ráadásul a főszereplők lakhelye, Stars Hollow is színes levelekkel és tökökkel ölti fel legszebb ruháját.

6. Milyen zenéket hallgatsz szívesen ebben az évszakban?
A nyár sziporkázása után jobban esik a fülemnek az akusztikus hangzás, gitár és zongora, valamint a lassabb, szomorkásabb, vagy épp kicsit ütemesebb, erőteljesebb dallamok. Ilyenkor kerül elő Birdy, Ed Sheeran, Adele, vagy épp Vanessa Carlton.

7. Van olyan könyv, amiről az ősz jut eszedbe?
Általánosságban véve, ha a könyvekre gondolok, akkor mindig az ősz jut eszembe, mert akkor a legjobb bekuckózva olvasni, miközben odakint hűvös van, és esetleg még esik is. Konkrét könyvet nem tudok mondani.

8. Milyen illatokat szeretsz ősszel?
Az eső illatát. Bent a szobában a frissen sült keksz, illetve a fűszeres illatok vonzanak, mint a vanília, de jól esik az alma, illetve a fahéjas-almás aroma is, bár azt nem szeretem túl töményen.

9. Melyik a kedvenc forró italod?
Nagyon szeretek teázni, első sorban a gyümölcsteákat kedvelem. A kedvencem viszont a forrócsoki, ám azt inkább téli, mint őszi italnak tartom.

10. Melyik a kedvenc őszi ételed?
Nem vagyok nagy tökrajongó, így maradnak a gyümölcsök, a szőlő, az alma és a körte, valamint a dió. Teljesen belebolondultam az almalekvárba tavaly, így idén is főztem, és elsőnek készítettem körtelekvárt. Palacsintával a legjobb! Idén a kekszeké lesz ez az évszak, bár az egyik kedvenc őszi süteményem az almás-diós muffin, így lehet azt is sütök majd.Akinek kedve van hozzá, az fogja, vigye, töltse ki, és mutassa meg, mert érdekel, hogy kiből mit hoz ki ez a csodálatos évszak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése