2015. október 29., csütörtök

Falevelek... Falevelek mindenhol!

Mikor őszi dekorációra gondolok, akkor csak falevelek meg gesztenye jelenik meg a szemem előtt. Ez a két kedvencem, így nem véletlen, hogy ezeket használtam többségében alapanyagnak is. A múltkori fotós sétám alkalmával gyűjtöttem tömérdek színes csodát, a dobozok mélyéről pedig előkerült két marék száraz gesztenye is...


A faleveleket lefújtam hajlakkal - bár ez nem a legjobb taktika, nem fed elég jól ahhoz, hogy lassítsa a száradás és elszíneződés természetes folyamatát.
Ez volt az oka annak, hogy az első koszorúm már másnap teljesen összeszáradt. Azóta vettem akril lakksrayt, és a második ajtódíszhez már ezt használtam. Persze a levelek ugyanúgy összepördülnek, főleg néhány fajta, de a második verzió már jobban bírja.


A lenti képen látható 2.0-ás koszorú már több, mint 2 napja lóg az ajtón, és csak ennyire változott meg. Még mindig csodálatos! A zsákvászonból készített masnin túl nem bíbelődtem további cicomával. Ennyi épp elég, hogy feldobja a sötét előszobát. (Ami tényleg olyan sötét, hogy a helyén képtelenség lefotózni a koszorút...)


Ezen felül csak a konyhaasztalra dobtam össze egy gyors dekorációt. Egy gömb alakú vázába dobáltam a gesztenyéimet, rá néhány színes levelet, és a két kis dekoralmát, amit a koszorúra szántam, de végül nem passzolt az elképzeléseimhez.
Most még élvezem a kibontakozó, mindent elborító színkavalkádot odakint, legszívesebben minden nap egy marék friss levéllel térnék haza, de türtőztetem magam. Sőt, gondolatban már tervezgetem a téli dekorációt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése