2015. november 3., kedd

Mátra szerelem

Nem rég őszöltünk pár napot a Mátrában a párommal. Hihetetlen csodavilágok vannak kicsi országunkban, és milyen sokan nem is tudnak róla... Gyerekkoromban többször is jártam fent az Északi-középhegységben, úgy emlékszem tetszett, főleg Galyatető maradt meg, és hogy megmásztuk a Kékest, de így, nyitott, felnőtt szemmel, főleg ebben a csodálatos évszakban, egészen más. Mesevilág van ott fenn, a hegyekben, völgyek között, erdők alatt... de tényleg...
Már a felvezető, erdők alatt kanyargó út is megtetszett, ami annak ellenére, hogy kulturáltan kiépített betonút, valahogy mégse ölte meg ott azt a nyugalmat és varázst. Célállomásunk, Mátraszentimre előtt nem sokkal leparkoltunk egy turistaútvonal útszéli pontján, és elakadt a lélegzetünk. Itt jegyezném meg, hogy a városi tüdőnk nem győzte gyűjteni a friss levegőt.Kirándulni csak fél napot tudtunk, mert utána végig esett az eső és nagy köd uralta a tájat, de ezt az egy alkalmat is kiélveztük. Láttunk sok csodát, átkeltünk egy kis patakon (vagy csermely, nem voltam valami jó földrajzból...).

Általánosságban hideg volt minden nap, de valahogy nem tudtunk miatta haragudni...


Köd ide vagy oda, de mi mindenképp elhatároztunk, hogy felmegyünk a felújított Galya-kilátóba. Egy ilyen állapotot sikerült kifogni:


...és mindössze ezt láttuk fentről...


Aztán másnap, indulás előtt visszamentünk, és szerencsére addigra már megérkezett a szép idő, tökéletesen elláttunk a messzi távolba.Ámuldozásunk közepette jutott eszünkbe, vajon milyen lehet mindez télen, mikor mindent csillogó hó borít? Egyszer azt is megnézzük majd! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése