2016. január 9., szombat

Hello Tél!

Jött a hideg, és megjött a kedvem a télhez, főleg miután hétfőn a hó is leesett végre. Viszlát színek, köszöntelek kékes-fehér ragyogás! Csak tudnám, hol késett eddig... Az őszi mintára ismét kitöltöttem a saját TAG-em, ám ezúttal a hideg hónapok kerültek célkeresztbe. Most is csatoltam néhány rajzot, csak hogy színes legyen a kérdéssor. :)
1. Sorolj fel 3 dolgot, amit nagyon szeretsz a télben!
A kedvencem az a fajta friss, puha, de jól tapadó hó, amiből hóembert lehet építeni. Magát a havazást is imádom, mikor csendes időben, finoman szállingóznak a kis hópihék, főleg ha mindezt bekuckózva tehetem. Télen a legjobb bekucorodni puha takarók közé a jó meleg szobában.

2. Mi az, amihez mindig megjön a kedved a szezon elején?
Minden évben újra elkezdek hópelyheket rajzolgatni, hátha sikerül valami igazán szépet és egyedit tervezni. Ez idén sincs másként, és azt hiszem most közelebb járok a célhoz. Ezen felül a december meghozza a kedvem a Karácsonyi készülődéshez is, pedig azért novemberben kicsit besokallok az üzletek lázától...


3. Melyek a kedvenc színeid, mintáid az évszakban?
Télen rengeteg feketét hordok, de szeretem a szürke és a kék árnyalatait is. Leginkább a sálaim színesek. Mintákat nézve jöhetnek a csillagok, a pöttyök, a csíkok és a hópehely. Utóbbit bizonyítja az a két ékszer-szett, amit pár éve télen készítettem. EZ és EZ. A legújabb kedvencem azonban egy pár apró hópelyhes fülbevaló. Eddig azt viseltem a legtöbbet.

4. Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
Meleg pulóverek és mindenféle sálak. Ilyenkor élem csak ki igazán a szeretetem bennük. Minden évben beszerzek egy-egy újabb darabot. Minél nagyobb és puhább, annál jobb!


5. Milyen filmek jutnak eszedbe a télről?
Elsőnek az "Igazából szerelem" ugrik be, valószínűleg mert az pont karácsonykor játszódik. Tavaly télen rabul ejtett még a "Jégvarázs" mese, a tanulságos történet mellett a díszletek és a téli részletek is csodálatosak voltak benne. De ami tényleg igazán klasszikus, az a "101 kiskutya". Mind a mese, mind a film. :)

6. Milyen zenéket hallgatsz szívesen ebben az évszakban?
Őszről marad az akusztikus hangzás, BirdyEd Sheeran, Adele. Nem baj, ha lassú, se az, ha szomorkásabb. Egy-két olyan dal van, ami Karácsonyhoz köthető, de nem mászom tőle a falra. Egyik ilyen kedvencem az Add tovább, Csondor Kata előadásában. Az idei év kedvenc téli zenéje pedig EZ. Pedig semmi különlegesen téli nincs benne...


7. Van olyan könyv, amiről a tél jut eszedbe?
A Hóleány. Már elég jó idő volt, mikor olvastam, de majdnem fáztam közben. A Csokoládé is ilyen, végre tényleg kiolvastam. Furcsa társítás, mert maga a könyv februárban kezdődik, tehát tél végén játszódik, és igencsak belefut a tavaszba. Egyébként a Harry Potter könyvek is ilyenek. Talán mert valamennyit karácsonyra kaptam.

8. Milyen illatokat szeretsz télen?
A friss, hideg levegő illatát, ami tudom, kicsit megfoghatatlan. Mindig megérzi az orrom, ha jön a fagy. Mikor beköszönt az igazán hideg, és fagypont alá esik a hőmérséklet, megváltozik a levegő illata. Nem tudom körülírni... Bent, a lakásban a narancs és mandarin, a vanília, a fahéj, a mézeskalács és a friss fenyő kellemes aromáját kedvelem.

9. Melyik a kedvenc forró italod?
Nem vagyok nagy rajongója a forralt bornak, bár tud az is finom lenni, néhány korty lecsúszik. De a kakaónak, és főleg a forró csokinak ilyenkor nincs párja! A krémes, pudingos, édes, csokisan csokisat szeretem, tejszínhabbal a tetején!

10. Melyik a kedvenc téli ételed?
Hozom magammal őszről az almás-diós muffint, és kontrázom mézeskaláccsal. Idén végre megleltem a tökéletes receptet. Télen egyébként rengeteg mandarint eszek, és igyekszem sok saját készítésű narancsturmixot inni.


Van még más is, aki a csodát látja a télben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése