2016. február 3., szerda

Csatos üveg mánia

Egészen furcsa dolgokért vagyok képes odáig lenni, meg vissza, és egy ilyen rajongás áldozatai a csatos üvegek is, legyenek bármilyen alakúak és bármekkorák... Valójában akármire tudnám őket használni, sok mindent lehet tárolni bennük, de a legjobban a fűszerek, és egyéb más konyhai alapanyagok rendszerezéséhez tartom a legalkalmasabbnak. Így lett rend a szekrényben, persze egy kis kreatív csavarral...


Igen, én még ehhez sem értem be az egyszerűbb megoldással, pedig nyilván sokkal könnyebb lett volna kinyomtatni pár szép címkét... Viszont nem szeretem az üveg felületeken a nagy fehér matricákat, és az átlátszó is látszik, tehát zavarja a szemem. Így aztán beszereztem egy üvegfestékfilcet, választottam egy szimpatikus betűtípust - amit aztán kicsit átalakítottam, ahogy nekem tetszik, mert például falra mászom az olyan z betűktől, amiknek lenyúlik egy szára, mint például az y-nak... Persze aki nem finnyás, az ezt a pontot kihagyhatja.

Külön cetlikre irkáltam ki a szavakat, majd beleragasztottam az üvegcsékbe, és úgy írtam át. Erre a pauszpapír a legjobb, mert az előre megrajzolt, vagy kinyomtatott ABC betűit csak sorban rá kell másolni, bár nyilván az a legegyszerűbb, ha már eleve a kellő szavakat, a kellő méretben nyomtatjuk.

A festéket kicsit finomabban kell felvinni, mint ha ceruzával írna az ember, mert könnyű visszaszedni a toll hegyével, elírás, vagy hiba esetén viszont gyorsan és könnyen lehet javítani egy fültisztító segítségével. A száradási idő 4 óra, ami kicsit soknak tűnik, de kivártam, majd hőfokmérő híján közepes lángon égettem őket nagyjából fél órán át.


Van itt mindenféle méret, sőt még egy befőttes üveget is befogtam. Egyébként a nem csatos, de szép formájú üvegek is felkeltik az érdeklődésem, így lett például a fenti házi csirkefűszer keverék tárolója egy hatszögletű üvegcse.


A szekrényben kevés a hely, és a kis fűszeres polcon is csak ennyien férnek jelenleg, így a maradék, kevésbé gyakran használt dolgok egy pont megfelelő méretű kartondobozkában sorakoznak a felső polcon. Közel se ez a legátláthatóbb rendszer, még mindig van pár alapanyag, ami nem talált végleges tárolóra, de kezdetnek áttekinthetőbb, mint ha mindenféle papír és műanyag tárolók, zacskók, miegymás kavalkádja fogadna, ha kinyitom a szekrényajtót...Ti miben tároljátok a fűszereket és a száraz alapanyagokat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése