2016. április 4., hétfő

Hello Tavasz!

Csak nem itt a tavasz? Becsapós ez még, de én bizakodó vagyok, hogy a kellemes napsütés, a nyári időszámítás, az egyre csak nyíló virágok, a rügyező fák és a madárcsicsergés nem hazudik, jön a jó idő és itt is marad! Ennek örömére ismét kitöltöttem az évszakos TAG-et, ezúttal a tavasz jelszóval, és természetesen rajzokkal tűzdelve.1. Sorolj fel 3 dolgot, amit nagyon szeretsz a tavaszba!
Imádom, hogy süt a nap, és leginkább azért, mert még a hűvös reggeleken is olyan kellemes kilépni a fénybe, és érezni, hogy bár még kell a pulcsi, vagy a kabát, de már nem fázom annyira. Virágok, főleg a húsvéti virágok: tulipán, jácint, nárcisz... Minden újra színekbe borul, és végre a zölddé a főszerep. Később sötétedik, vége a korai szürkeségnek!

2. Mi az, amihez mindig megjön a kedved a szezon elején?
A virágokhoz! Ilyenkor mindig előkerül az a kevés virágos holmim, és valahogy a vízfestés is ilyenkor kerül újra előtérbe, talán mert annyi pompás szín van, hogy azt nem lehet ceruzával, csak festékkel kikeverni.


3. Melyek a kedvenc színeid, mintáid az évszakban?
Minden szín jöhet, de főleg a jó sok zöld! Mintákban ugye a virágos, főleg az apróbb, de azért megmaradnak a szokásosak is. Még mindig rá vagyok kattanva a barnára, és a szürkére is, de a lazább ruháim között akad pár élénkebb szín is.

4. Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
Továbbra is maradnak a sálak, de végre előkerül a topánkák. A tavaszi kiskabátokat is szeretem, de még nem találtam meg az igazit...


5. Milyen filmek jutnak eszedbe a tavaszról?
Nincs olyan film, amit ehhez az évszakhoz kötnék, de most valamiért az Amelie csodálatos élete jutott eszembe. Nem kifejezetten tavaszias alkotás, de olyan kis kedves, furcsán bohókás, mint ez az évszak. Ebben az időben egyébként jobban szimpatizálok a könnyedebb, kedves filmekkel, amik csak jól esnek a léleknek és nem kell rajtuk gondolkodni, megrettenni, nagyokat röhögni.

6. Milyen zenéket hallgatsz szívesen ebben az évszakban?
Vidám, csicsergősöket, és az akusztikusat felváltja a gépiesebb, ütemesebb is. Már jobban esik pár harsányabb stílus is, de konkrét előadót nem nagyon tudnék mondani. Már rég tervezem, hogy évszakhoz igazítom a lejátszási listáimat, és ha ez végre megtörténik, megosztom veletek.


7. Van olyan könyv, amiről a tavasz jut eszedbe?
Furcsa, de nincs. Ehhez az évszakhoz nem kötődik egy nagy könyvélmény sem.

8. Milyen illatokat szeretsz tavasszal?
A gyümölcsös, virágos, friss, zöldebb illatokat. Főleg a jázmin illatát, de a gyöngyvirág is nagyon jó. Nem rég vettünk egy szamócás illatgyertyát, azt hiszem ez váltogatja majd a virágos aromákat.


9. Melyik a kedvenc tavaszi italod?
Még ilyenkor is jólesik a meleg tea, de mindig megjön a kedvem a gyümölcslevekhez, főleg a barackhoz és az almához. Mostanában egyébként elég sok szörpöt iszom.

10. Melyik a kedvenc tavaszi ételed?
A gyümölcsök, főleg a szamóca. Jöhet minden, amiben szamóca van, főleg a sütemények. A gyümölcssaláták időszaka is ilyenkor kezdődik számomra. Idén pedig biztos, hogy az elkövetkezendő hónapokban sütöm majd a legtöbb muffint, ugyanis ahhoz lesem a recepteket néhány hete.

Kinek a kedve virágzik még ki a tavasszal együtt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése