2016. július 12., kedd

Hello Nyár!

A melegebb évszakban nem sokat rajzoltam az elmúlt években, viszont van egy megrajzolt listám arról, mi mindent szeretek a nyárban. Ezzel színezném az utolsó évszak TAG-et.1. Sorolj fel 3 dolgot, amit nagyon szeretsz a nyárban!
Furcsa lehet, de nagyon élvezem, hogy végre hordhatok nyitott cipőket. Nincs fóbiám, tényleg, semmi bajom a lábbelikkel, de jobb szeretek mezítláb lenni, ami zárt cipőben nem túl kényelmes... Ilyenkor viszont végre jöhet a szandál, és főként a lábujjközös papucs! Az utóbbi években a nyár szétválaszthatatlanul összefonódott számomra a levendulával, amit mind illatra és mind ízre is nagyon megkedveltem. És ha már ízek, akkor málna. Az egyik kedvenc gyümölcsöm.

2. Mi az, amihez mindig megjön a kedved a szezon elején?
A levendulához, leginkább mert a lehető legtöbb felhasználási módját ki szeretném próbálni. Ezen felül a lekvár főzéshez, ami idén lehet a barackot jelenti majd. Nagy általánosságban viszont semmi egyebet nem kötök a nyárhoz, nem tartom kifejezetten inspiráló évszaknak.

3. Melyek a kedvenc színeid, mintáid az évszakban?
Végre előkerül az a kevés színes ruhám is a szekrény mélyéről. Kék, zöld, pink... Ilyenkor sokkal szívesebben viselek élénkebb színeket, bár azért még így is elég visszafogott vagyok.

4. Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
Egyértelműen a papucsok, és a szandálok... már ha lábbeli. Egyébként szeretem a hosszú derekú toppokat és a laza, szellősebb felsőket. Van pár kedvenc nyári ruhám is, de folyamatosan lesem az újabb darabokat. Megemlíteném még, hogy az erős napsütés miatt nagyjából vaknak érzem magam, ha napszeművel nélkül indulok el otthonról, így ez is alapvető kellék a nyáron, és bevallom, imádom is viselni. :)

5. Milyen filmek jutnak eszedbe a nyárról?
Sokáig gondolkodtam, mert ugyan rengeteg nyáron játszódó filmet láttam, ami tetszett, de nem sok idéz számomra csak azért nyarat, mert megnézem. Aztán eszembe jutott a Dirty Dancing. Ha választanom kellene, a második rész tetszik jobban, de mindkettő egyértelműen nyár!

6. Milyen zenéket hallgatsz szívesen ebben az évszakban?
Pörgős, zúzósabb, lendületet adó zenéket. Műfajokkal nem tudok dobálózni, de főként olyan zenéket hallgatok ilyenkor szívesen, amire buliznék is, tehát lehet rájuk táncolni. A vasárnapi listám ad egy kis ízelítőt ebből.


7. Van olyan könyv, amiről a nyár jut eszedbe?
Vágyak évadja, Otthon a világ végén, Vagány nők klubja, Apám beájulna és a legtöbb Halkirálynő könyv. Ezek mind naptej illatúak, mert míg suliba jártam, nyári szünetben olvastam őket napozás, nyaralás alatt, vagy hajnalig, nyitott ablak mellett a szobámban.

8. Milyen illatokat szeretsz nyáron?
Mi mást, mint a levendulát! :) De a dinnye, a málna és a meggy illata is nagyon kellemes.

9. Melyik a kedvenc nyár italod?
Jeges tea, és a LIMONÁDÉ! Idén sláger lesz a tavaly eltett levendula szörpi is, citrommal. Tehát a levendula-limonádé. Lesem a recepteket, hogy minél többféle limonádét ki tudjak próbálni idén nyáron, mert ugyan a klasszikus is finom, de nyitott vagyok az új ízekre.

10. Melyik a kedvenc nyári ételed?
A lángosnak valamiért főként napfény íze van, de ilyenkor hamarabb csúszik egy jó hideg gyümölcsleves is.  Egyébként a málna szezon a kedvencem az évben, nem csak magában, süteményben is nagyon szeretem. Na és a dinnye! Meg a fagyi! Zöldalma és csokoládé... A nyár nasi szempontjából igazán bő tárházzal rendelkezik...

Ha visszanézem, az évszakos TAG-ek közül, ez sikerült a legsoványabbra, pedig cseppet se érzem, hogy a nyarat kevésbé kedvelném. Ezzel viszont zárnám is ezt a sorozatot, viszont nem hiszem, hogy mélyre rejtem az évszakos témákat, mert képtelen vagyok nem meglátni a szépséget az időjárásban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése