2017. október 25., szerda

Álomfogó fülbevaló és más apróságok...

Általában elég rövid, de lelkes időszakaim vannak rajzolás terén. Ez főleg motívumokban nyilvánul meg, például mikor mandalákat rajzoltam, vagy a minden télen visszatérő hópehely bűvölet... Így van ez most az álomfogóval, vázlatolgatok már a rajzhoz is. Egyik hétvégén nagy lelkesedéssel álltam neki a fülbevalónak, olyannyira, hogy végül két karkötő is született még aznap...


Az összeszerelés nem bonyolult. Szépen felsorakoztattam mindent egymás mellé és alá, a középső sorba szorító gyöngyöt fűztem a színesek közé. Felvéve megállapítottam, hogy azért van súlya a drágának, szóval ennél több, vagy nagyobb holmikat nem is érdemes ráaggatni. Talán kisebb tollakkal egy kicsit könnyebb lenne, de csak ez volt a hobbiboltban. Minden esetre nem vészes, viselhető, elég hangsúlyos darab.


A karkötők ellenben nagyon minimál dizájnt követnek.A horgonyt frissen találtam, nagyon megtetszett, és nézelődés közben született meg a karkötő ötlete. Könnyen kiváltható vele a kapocs, igazából csak olyan szorosra kell mérni, hogy a kampó felőli szár kényelmesen beakasztható legyen és kicsit megfeszüljön a csuklón. Drótból hajlított végtelen jellel rögzítettem egymáshoz a két félt, de egy szerelőkarika is tökéletes a feladatra.


A fémcsöves karkötő már régen váratott magára, jó ideje pihentek az alkatrészek a dobozban. Három sort vágtam a viaszolt szálból, felfűztem a csöveket, majd delfinkapoccsal csináltam rá csatot. Szintúgy egyszerű, de nagyszerű, együtt és külön-külön is lehet hordani őket.


Most szembesültem vele, mennyi mindent összevásároltam régebben, mert bőven van még alapanyagom mindenféle ékszerekhez. Talán hamarosan újra visszatérek az ékszergyártáshoz, mint hobbi. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése