2017. október 8., vasárnap

Online olvasnivalók

Már jóval azelőtt követtem blogokat, hogy írni kezdtem volna a sajátom. Idő közben folyamatosan cserélődtek az olvasmányok, változott az ízlésem, néhány oldal végleg bezárt, mások egyáltalán nem frissülnek már, és sok olyan is van, amit én hagytam el, mert már nem annyira érdekel. Viszont mindig van valami, ami leköti a figyelmem időről-időre, ötleteket, inspirációt meríthetek belőle, megragad a hangulata, elvarázsol a stílusa. Ezen gondolat mentén hoztam el az aktuális kedvenceim kreatív/alkotás témakörben.


 * * *

Wit & Whistle


Talán ez az a blog, amit a legrégebb óta követek. Az írója első sorban (néha arcpirítóan) vicces papír alapú képeslapok tervezésével és forgalmazásával foglalkozik, de ezen felül számos más klassz dolog is megtalálható a webáruházában. Nagyon tetszik a stílusa, a humora, és ahogy megközelíti azokat a témákat, amikről ír. Jelenleg főállású anya, így a bejegyzések is ritkultak, de bőven található több évnyi inspiráció, vázlat, rajz, csodálatos fotó, élmény, magánéleti betekintés, így visszamenőleg is jó darabig lefoglalja azt, aki még nem járt itt. Első és második rajz kihívásom is ezen a blogon indult, de innen származik a számomra már hagyományossá vált születésnapi bakancslista ötlete, az eddigi legtökéletesebb amerikai csokis keksz receptem, és részben Amanda alkotásai keltették fel az érdeklődésem a kerámiázás iránt. De a DIY pinterest táblám is bőven duzzadt megvalósításra váró ötletekkel...


* * *

DIY lakberendezés témában már évek óta Judit a kedvencem. Rengeteg mindennel kereste és keresi ma is a kenyerét, ezer lábon áll, és minden téren maximálisan megállja a helyét, legyen az falfestés, egy kis asztalos munka, vagy mondjuk a varrás. Nem csak mint kreatív szakember, mint nő is remek példa. A stílusa és az ízlése nem pontosan egyezik meg az enyémmel, sőt bizonyos tekintetben távol is áll tőlem ez a pasztell-púder-arany világ, de mégis annyira ötletes, igényes, közvetlen, érthető és érdekes mindaz, ami kikerül a kezei közül, hogy folyamatosan lesem az új posztokat. Barkács, lakberendezés, életmód, divat, ezek mind olyan témák, amik fellelhetőek a tartalmak között. Ráadásul jó sokáig ő is panelben élt, mint most én, így a régebbi posztok kellő bizonyítékot és inspirációt adnak, hogy az ilyen lélektelen betontömbökből is lehet otthont varázsolni. Lestem már innen ötletet karácsonyi díszhez, ékszertartó tálkához, de még süteményhez is. Ezen felül is maradtak még jó gondolatok, amiket egyszer megvalósítok, és nem feledkezhetek meg azokról a posztokról sem, amik nagyon sok segítséget adnak itthoni ügyeskedéshez.

* * *

Imelda Green's


Csak pár hónapja találtam rá Imelda blogjára. Csodálatosan letisztult, kreatív, összeszedett, inspiráló... Az akvarell a kedvenc eszköze, és nagyon tud vele bánni, imádom minden ecsetvonását! Kamaszkori nagy ellenkezésemet hátra hagyva én is beleszerettem ebbe a technikába, így mindig örülök, ha találok valakit, aki szintén, főleg ha tanulhatok is tőle. Nem csak festésről, azok vonzásában lévő témákról is esik szó, mint például hogyan lehetünk kreatívabbak, milyen eszközökkel vágjunk bele, mit tegyünk ahelyett, hogy türelmetlenül várjuk a rétegek száradását, de még konkrét segédleteket is lehet találni, például miként fessünk naprendszert, vagy épp havas éjszakai tájat. Időnként felelhetők csodaszép letöltések, és nem rég részt vettem az általa szervezett kreatív nyári kihívásban. Még így is akadnak posztok, amik rég elfeledett kíváncsiságaimat bújtatták elő, vagy épp újakat szültek.


* * *

A legfrissebb felfedezettem. Egy korombeli művészlelkű lányról van szó, aki két napra teljesen beszippantott a maga szivárványába, és nem nyugodtam, míg át nem lapoztam minden posztot. Volt itt sok kreatív ötlet, fotók, zenék, írások, személyes, kedves, jó kedvű és komorabb egyaránt. Bőven feltöltött mindaz, amit láttam és olvastam. Számos ötletet merítettem, például fotós témával kapcsolatban, elültette a gondolatot, hogy néha talán nekem is ki kellene adnom magamból néhány feszítő érzést valamilyen írásos formában, és boldogan nyugtáztam, nem csak én imádom az őszt. Meg mindent, ami őszi... Ezentúl lelkesen fogom figyelemmel kísérni, főleg mert több régen feledésbe merült, és elhessegetett ötlet iránt is felkeltette az érdeklődésem.

Hajtogass csillagokat | Készíts virágokat | Nyírd ki ezt a naplót

A képek forrásai a linkelt blogok, rájuk kattintva a Facebook oldalakra jutsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése