2017. október 9., hétfő

Tök? Jóóó!

Idén senki sem mondhatja rám, hogy töketlen vagyok! Viccet félre téve, idén nem gondoltam túl az őszi dekorációt, így a pénztárcámba se kellett túl mélyen belenyúlni. Természetes, főleg az utcán és itthon talált alapanyagokból raktam össze, nagyon minimális DIY ötlettel.


Már évek óta szerettem volna dísztököket, de valahogy mindig lecsúsztam róla. Elkapkodták előlem a legszebbeket, vagy túl drágának találtam őket... Idén viszont időben felfedeztem az elsőt a zöldségesnél (jobb szélső), majd céltudatosan levadásztam a többit is a Floralandban. Ott persze nem tudtam megállni, hogy ne jöjjön velem haza valami zöld is. :)


Ezen a ponton véget is ért a vásárlás.

A második elképzelésem már régóta megvalósításra várt, a DIY Pinterest táblámon is időtlen idők óta fent van. Az alap koncepció szerint faleveleket kell préselni, majd képkeretbe helyezni. Nekem viszont maradék papírok álltak csak rendelkezésemre háttérnek, így kicsit trükköztem velük. Semmi extra, egyszerűen csak méretre vágtam és összeragasztottam a két különböző színt. Az egyikhez találtam egy méretben pont passzoló zöld szaténszalag darabot is. Ráadásul mindig keresem az indokot, hogy használhassam a betűnyomdáim, így ezt is bevetettem. A faleveleket egyébként préselés helyett még frissen lefújtam akril lakksprayvel, mint egy korábbi őszi dekornál, és száradás után mehettek is a keretbe. Így egy kicsit tovább tartanak, és a színűk is csak kis mértékben, legalábbis lassabban változik.
Számomra elmaradhatatlan eleme az őszi dekorációnak a gesztenye, üvegtálban, ezúttal gömblámpák között. Utóbbit egyébként még nyáron szereztem be a Cotton Ball Lights budapesti üzletben, és annyira megszerettem őket, hogy másféle színösszeállítás is veszek majd, mert nem csak szépek, nagyon hangulatosak is. Arról inkább nem is kezdek áradozni, hogy mikor beléptem a boltba, legszívesebben minden színből hazahoztam volna egy égősort...


Szóval gesztenye. A korábbi években bőven gyűjtöttem belőle, és soha nincs szívem kidobni. Tavaly télen még pár szem diót is kaptam a szüleimtől, dekorációs célokra. Hogy legyen valamilyen más szín is a tálban, három fahéjrudat átkötöttem zöld szalaggal, és azt is közéjük dobtam.


Egy koszorúhoz is megjött a kedvem, de ezúttal nem az ajtóra, hanem az előszobai szekrényre szántam, így fekszik. Falevelek, gesztenye, potpourri darabok, itthon talált - karácsonyfa díszhez használt - csipke, újrahasznosított zsákvászon masni, nyomdázott papírcetli, egy kis ragasztópisztolyos ügyeskedés, és kész is! E mellé is jutott egy kisebb faleveles képkeret.


Szegény dekor almák valahogy sosem kerülnek rá a koszorúra, pedig évekkel ezelőtt pont ezzel az elképzeléssel vettem meg őket. Ettől függetlenül persze nem maradtak a dobozban, nagyon jól mutatnak a tál közepén is!


Végre élénk színekben pompázik a lakás, már csak a konyhaasztalról hiányzik egy szép csokor őszi virág, de ami késik... :) Egyébként rájöttem, hogy menthetetlen vagyok, ugyanis az alapanyagok keresgélése közben már a téli koszorúdíszhez is megtaláltam a tökéletes alapot... Na de az még odébb van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése