2017. október 29., vasárnap

Vasárnapi gondolatok - Kedves üzenetek

Tagadhatatlanul a nagy életigazságok korát éljük. Hemzsegnek az online felületeken a bölcselkedő, hangzatos, pozitív, hálálkodó, szemeket felnyitni szándékozó gondolatok. Túltoltuk önmagunk és mások motiválását, mégis azt látom, szinte mindenki lehangolt. Látszatra vagyunk csak boldogok, képeken, kommentekben, de a való életben panasz dől belőlünk, képtelenek vagyunk kedvesek lenni, mosolyogni, semmi sem elég, semmi sem jó. Pedig egy mosoly semmibe se kerül, mégis mindennél többet ér. Miért spórolunk vele mégis?


De ha már egyszer nem megy, csináljuk máshogy! Például pozitív üzenetekkel. :)


Az életbölcsességek nem rég új értelmet nyertek számomra egy kezdeményezésnek hála: Ragasszuk tele az országot pozitív üzenetekkel! Két jó szó, egy biztató mondat, cseppnyi kedvesség... Miben más ez, mint mindaz, ami eddig online zuhant a nyakunkba? Személyesebb, mint bármi, hiszen szorgos kezek irkáltak tele és tűztek ki minden lapot. Bárhol, bármikor szembe jöhet, lehet éppen pont akkor, mikor a legnagyobb szükség van rá. Ott figyelnek a villanyoszlopokon, a buszmegállókban, üzletek kirakatán... Spontán fél percnyi lelki töltés egy idegentől. Ilyen jófejségekre is szükség van a világban.

Ezek voltak az én cetlijeim. Remélem mind gazdára vagy célba talál majd. :)


Úgy gondolom, ragasztgatni nem csak most hétvégén lehetett - esemény időpont ide vagy oda -, bármikor érezhetünk késztetést, hogy szebbé tegyük egy idegen napját. Miért ne éljünk ezzel a lehetőséggel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése