2017. november 15., szerda

Házak és akvarell

Nagyon szeretem az épületeket, főleg ha jellegzetesek, színesek és változatosak. Mikor megláttam Facebookon, hogy az egyik ismerősöm, Amy, Lengyelországban járt, és jó szokásához híven rengeteg fotót készített, többek között házakról, egyből ceruzát ragadtam és vázlatolni kezdtem. Ez még tavasszal történt, jó darabig eltartott, míg eljutottam a végső verzióig, de itt van, és előbb-utóbb keretbe kerül.A fotókat Kósa Amy készítette, Lengyelországban

Az első vázlatok még nyáron készültek, technikának az akvarellt választottam, zselés toll kontúrozással. Régebben egyáltalán nem szerettem a festéket, de ahogy már korábban is írtam róla, az utóbbi években először csak kíváncsiságból, majd lelkesedésből vettem elő, és mára az egyik kedvenc technikámmá vált. A zselés toll és köztem pedig már ősöreg a barátság, szinte mindig ezzel kontúrozok.A végleges verziót nem rég fejeztem be. Sokkal letisztultabb lett, mint a tervek, de úgy döntöttem, inkább a színek legyenek hangsúlyosabbak, és ne a formák. Idő közben azt is kiagyaltam, hogy a fotók mellett pár saját alkotást is kiteszek majd a falra, leginkább olyanokat, amik jellemeznek, olyasmit ábrázolnak, ami fontos számomra vagy szeretem. Lelkesen elő is kaptam az eddig gyűjtögetett képkereteket, majd szembesültem a ténnyel, hogy az adott méretekről teljesen megfeledkeztem. Ennek a munkának tehát újat kell majd venni, a többinél meg előbb mérek, és csak azután esek neki a lapnak.


Biztos vagyok benne, hogy a ház rajzolgatás nem ér majd véget itt, mert az egyik barátnőm Angliában van, szintén fotózik, és csodálatos képeket oszt meg onnan. Legközelebb valószínűleg az ő fotói között csapok le egy ihletadóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése