2018. január 30., kedd

Bagolykodós rajz kihívás 2018 - A rajzok

Már nagyon régen szerettem volna egy saját pontokból álló rajz kihívást teljesíteni, és az volt a tervem, hogy bevonom az alkotni vágyó barátaimat is. Ez többé-kevésbé sikerült, voltak lelkes rajzolók. Én is nagyon igyekeztem, bár sikerült pont egy igen sűrű két hetet választani az eseménynek...


Kis csúszásokkal, de végül időn belül telesítettem a pontokat. Nem véletlenül szántam 14 napot 10 feladatra. Aki követ Instagramon, nem okozok nagy meglepetést a rajzokkal, de aki esetleg nem, annak íme a művek!
A fő technika vízfesték volt, egy régebbi, gombos palettám vettem elő. Ezt egészítettem ki színes ceruzával és zselés tollal. Egy úttal le is teszteltem az új vázlatfüzetem, a lapjai elég hamar behullámosodtak a festéktől, de talán az én két, maximum három vékony rétegem később is elbírják majd.


Az első napon látszik a lelkesedés. A másodikon is, bár már nagyon fáradt voltam, ennél sokkal szebb fa tetején épült házikót álmodtam meg. Ezt a feladatot egyébként nem tettem félre, biztosan fogok még hasonlót rajzolni. A harmadik nap kifejezetten az enyém volt, imádom az édességet. Gondolkodtam muffinban, fánkban - pedig azt már rajzoltam más kihíváson - de végül a pohárkrém maradt. Egyszerű, de nagyszerű nasi.


Ha már előző nap nem tettem, a negyedik napon jöhetett a muffin. Almás-csokis (még sosem ettem, fogalmam sincs, honnan jött az ötlet), de nem akárhogy, ruha formájában. Az ötödik napon bálba igyekvő gyümölcsöket vetettem papírra, és rájöttem, hogy nem szeretem a gombfesték zöld színét. A hatodik nap jobban megihletett, mint vártam. Nem tudtam, mennyire felismerhető a karakterem, így inkább kiegészítettem mindenfélével, ami jellemez engem.


A következő napon elhagyott a kreativitás. Semmi különleges virág nem jutott eszembe, így inkább csak gyakoroltam egy kicsit, hogyan is kell pasztell rózsákat festegetni. Amilyen ügyesen kitöltöttem az oldalt, olyan sikertelen volt a próbálkozás az utolsó három alkalommal. Az ékszerre évszakok ihlette üvegcsés medálokat álmodtam meg, amiket akár élőben is el tudnék képzelni. Italra alig volt választásom, mert közben utolért a megfázás, így más nem is eshetett volna jobban, mint egy tea. A legutolsó feladat előtt alaposan szétnéztem az asztalon, és rájöttem, nem sok érdekes holmi van itt... rajzeszközöket viszont szeretek rajzolni, így sikerült a hét főbb szereplőit megörökíteni.

Ahogy azt a Facebookon is hangsúlyoztam, a kihívás nem kifejezetten időponthoz kötött. Aki esetleg lemaradt, kimaradt vagy nem volt ideje rá, bármikor pótolhatja. Csak ne feledjétek megörökíteni!

Vázlatfüzet: rajzshop.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése