2018. január 4., csütörtök

Januári hangulatom - Hópelyhek

Hiányzik a hó. Vagy ezt említettem már? Számomra nem igazi a tél fehér varázslat nélkül, de inkább nem részletezem, írásban már kifejtettem, mint szeretek a fagyos évszakban. Most képekkel, rajzokkal és festéssel hangolódom a januárra. Hangolódjatok velem ti is!


Szürke, kék és barna. Számomra ezek a hónap színei. Az egyik kalligráfikus tollam is felavattam a feladathoz. A fő inspirációt egy Instagramon követett alkotó, Tonia Tkach munkái ihlették. Nagyon tetszik a stílusa, és tisztelem a türelmét, ami nekem is jól jönne, mikor rétegezni szeretnék. Tobozok, madáretető, korcsolyázás, szánkózás, hóember építés, forró csoki, és az elmaradhatatlan hópelyhek. Ezek mind-mind elmaradhatatlan kék-barna élmények.


A vázlatolás után a fő műnél már elhagytam a tollat, és inkább igyekeztem rétegelni. Egyelőre nem vagyok valami ügyes, de hát gyakorlat teszi a mestert, azt mondják. (Kis kulisszatitok, hogy a jobb oldalon látható, házikóra emlékeztető ceruzatartó egy kisebb prototípus, hamarosan meglesznek a valós méretűek is.)
A hópelyhek rajzolgatását még decemberben elkezdtem, és ez a hóbort - értitek, HÓbort (kac-kac) - biztosan ki fog tartani egészen tavaszig. Idén már vízfestékkel is sokkal bátrabb vagyok. Az aktuális vázlatfüzetemben már csak pár oldal van, és a lapok hópelyhekért kiáltanak!


A hangulattábla képei: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Betűtílusok: Lilly Belle & Paper Daisy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése