2018. február 23., péntek

Februári hangulatom - Egy kis káosz

Amilyen békésen indult a január, olyan zsúfoltan köszöntött be a február. Hegyekben áll a dolog és a program, de én szeretem, ha zajlik az élet. Ezért viszont elég sok időbe telt, míg sikerült összekaparnom, milyen is a kedvem mostanában. Úgy gondolom, meglátszik rajta, mekkora most a káosz a körülöttem. Félreértés ne essék, ez cseppet sem panasz! Szeretem, ha színesek a napok.


Ahogy a táblán is látszik, bajban voltam a színekkel, szinte nulla a harmónia. Talán a zöld-barna-fehér kombináció lett volna az ideális, de közbe szóltak az ünnepek és az élmények - a születésnapom, a Valentin nap, a farsang - amiket egyáltalán nem ezek a színek jellemeznek.


Nagyon szeretem a hóvirágokat. Kedves, apró, csoda kis növények. Finoman és csendesen hirdetik a tavaszt. Viszont a lerajzolásukkal/lefestésükkel folyton bajban vagyok. Fehér lapra fehérrel? Talán ez a gond, ideje lenne rajzlapszínt váltani.


A Valentin nap legalább annyira megosztó ünnep, mint a Halloween. Egyesek feloldódnak benne, mások rókáznak tőle. Nekem idén sikerült megbékélnem a jelenlétével, pedig most egyáltalán nem érint. Korábban még szerelmesen sem tudtam hová tenni, csak eltelt. Múlt héten viszont nem estem a ló egyik oldalára se, és ez jó érzés.


A beöltözős bulik általában kimaradnak az életemből, kapásból vissza se tudok számolni, hány éve is volt, mikor legutóbb macskának öltöztem. Bezzeg gyerekként... Viszont van egy sokkal jobb része is a farsangnak, mint a jelmezek. Igen! A fánk! Tavaly én is sütöttem, idén viszont a keresztanyukámnál fánkoztunk. Lekvárral, porcukorral és Nutellával! Nyami!


A végére hagytam a legjobbat, a szülinapom. Nem tudnám konkrétan meghatározni, hogy miért, de jó nap volt. Mindenkinek eszébe jutottam, aki nekem is fontos, és ez mindig szeretettel tölti meg a szívemet. Közben elkészült a születésnapi bakancslistám is. Rövid lett, de úgy érzem, legalább teljesíthető.


Ki ne hagyjam a havazást! Nem is emlékszem, mikor volt utoljára olyan február, mikor ennyi hó esett volna. Nem rég, mikor reggel hatalmas pelyhek között sétáltam munkába, kicsit elvarázsolt, de én nem olyan régen már éreztem a tavasz illatát, és nem csak várom, vágyom is rá.

A hangulattábla képei: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Betűtílusok: Lilly Belle & Paper Daisy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése