2018. március 16., péntek

Elkészült a pandamedvés tál!

Ősszel írtam róla, hogy beiratkoztam egy fazekas szakkörre. Sajnos nem minden héten jutok el, év végén volt is egy hatalmas kihagyásom, de azért lassan készülgetnek a munkák. Aki követ Instagramon, néha bepillantást nyer, min dolgozom éppen, így ez a mai sem lesz nagy meglepetés. Minden úgy kezdődött, hogy a tesóm szeme felcsillant az új hobbim hallatán, és megkért, csináljak nekik egy kulcstartós tálat az előszobába.


Kezdjük ott, hogy kétszer kezdtem neki. Első alkalommal egy meglévő tál segítségével formáztam meg, ami méretben tökéletesen adta volna az elképzelést, még ha szabálytalan is lett, de olyan sok idő telt el a készre formázás és a következő szakkörön való megjelenésem között, hogy kiégetésre került a munka, így már nem lehetett szépen megoldani a fehér alapot és a pandamacikat is egyszerre. Így hát jött az újratervezés, az első tálból meg valami tök más lett, majd lehet azt is megmutatom, bár nem vagyok elájulva tőle.


B tervnek az oktató felhozta, mi lenne, ha akkor már beülnék a korong mellé, és azt is kipróbálnám. Így született meg első, nagyon sok segítséget igénylő korongozásom eredménye, egy másik, hasonló tállal, ami még folyamatban van. Viszont ez a verzió jóval kisebb lett a tervezetnél, de hát sebaj, legalább tál alakja van.


A pandákat kézzel festettem, tehát benne van minden szeretetem, és mi ezt a családban általában jobban értékeljük bármilyen pénzen megvásárolható holminál. Szóval tökéletlenül tökéletes kis alkotás. Ugyan új gazdája még élőben nem látta, csak fotón (félkész és kész állapotban), mégis tetszett neki.

"De te csináltad és ez a lényeg, plusz pandááááák."


A közeli képen azért minden hiba jól látszik, de nem bánom. A fazekas munka egyébként is szerencse kérdése, sosem tudhatod, mikor reped meg a máz, vagy az agyag a kemencében, tehát már az is sikerélmény, hogy egyben maradt. A kis festékpöttyök is csak égetés után tűntek elő, valószínűleg véletlen valami beleszóródhatott a fehér festékbe. Na de nézzétek meg a bal oldali mackó pajtást. Komolyan, mint egy jóllakott óvodás! De tényleg! Egy cuki, jóllakott óvodás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése