2018. március 31., szombat

Itt a tavasz!

Csak nagyon halkan jegyzem meg, nehogy elijesszem, de megérkezett a tavasz. A reggeli esők ellenére csodálatosan szép idő van. Kezdődhetnek az évszakköszöntő kerti partik, ahol a délutáni napfürdő után meleg takaróba burkolózva beszélgetünk a tűz körül, éjszakába nyúlóan. Na meg persze illik most már a lakást is vidám, tavaszias pompába öltöztetni.


Idén nem estem túlzásba, sőt, tematikusan nem is készültem a húsvétra. Egyszerűen csak igyekszem mindig friss virágot tenni a konyhaasztalra és az íróasztalomra, illetve nyitott szemmel járok, mert mindenképp szeretnék több zöldet hozni a lakásba. Kezdetnek ismét újjáélesztettem a panel konyhakertet, de ez majd egy másik bejegyzés lesz. Most egy hamradik nekifutásos DIY projektről írok.
A történet ismerős lehet, máskor is próbálkoztam már hasonlóval. Megmagyarázhatatlan módon tetszenek a tojásba pakolt növénykék, még ha tisztában is vagyok vele, hogy ez csak rövid életű dekoráció. Mégis, nagyon aranyos! Egyszer majd lehet én is megpróbálkozom olyasmivel, ami később átültethető, de egyelőre csak a "valami zöld" elképzelés mentén mozgok. A korábbi füves verzió nem volt egy nagy siker, de azt javasolták, próbáljam búzával. Tavaly ki is próbáltam, kicsivel nagyobb volt a siker. Idén elsőnek cseréppel kezdtem, biztos, ami biztos, és örömmel nyugtáztam, sűrű és mutatós.


A recept egyszerű. Kell hozzá tojáshéj, egy egész kevés virágföld, magok, és a slussz poén kedvéért felragasztható mozgó szemek. Mikor az utóbbi hozzávalót megvásároltam, még fogalmam sem volt, mire lesz jó, de olyan jópofának tartottam, hogy egyszerűen kellett.


Egész kevés energiabefektetéssel három jó fej tojás költözött a konyhaasztalra, kétségbeesett tekintettel várva, mi lesz most. Mindösszesen egy hetet adtam a dolognak, lesz, ami lesz. Hááát. Lett is, meg nem is. Nem tudom, hogy túl kevés volt a mag, pedig nem sajnáltam, vagy esetleg a föld, talán a fény, vagy sok a víz, de be kell vallanom, nem erre az eredményre számítottam, hanem valami sűrűbbre. Ennél még talán a tavalyi is jobban sikerült.


Na mindegy, a cserépben legalább sok van, jópofa az egész így is. Majd talán jövőre újra próbálom, például egész egyszerűen kinevelem cserépben, és kihajtva költöztetem tojáshéjba. Vagy inkább más növény alternatívát keresek, esetleg veszek egy fűfejet, és kész!


A tavaszi dekorációm nagyjából ennyi, plusz nyilván a virágok, jelenleg piros tulipán, és egy csokor barka némi örökzölddel, amit egy nagyon kedves nénitől vásároltam. Semmi festett tojás, semmi nyuszi, semmi bárány. Majd jövőre.


Vidámságban, finomságokban, napsütésben, piros tojásban és locsolkodókban gazdag
Húsvétot kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése