2018. március 20., kedd

Márciusi hangulatom - Napsárga nárciszok

Be kell vallanom, hogy bár alapvetően igyekszem annak örülni, ami van, azért nekem is rosszul esett, hogy márciust durva havazással indítottuk. Aztán mutatkozni kezdett némi remény a javulásra, erre tessék! Ez egy kicsit vissza is fogta a tavaszi lendületem, de valahogy majd túlteszem magam rajta. Például úgy, hogy amíg odakint minden szürke és fehér, én sárga nárciszokat és zöld leveleket pingálok.Tavasszal elméletileg újra minden színbe borul, de ami a leginkább inspirált most, az a sárga. Már nagyon várom az első nárciszok és tulipánok felbukkanását, de persze mindig örülök a szüleim kertjében bokrokban nyíló kékes-lila jácintoknak is. A hónap színei az íróasztalomon a sárga, a zöld, és a barna melegebb árnyalatai.


A vázlatfüzetembe össze-vissza firkálgattam mindenféle húsvéti dolgokat, de a nagy februári káosz után most inkább valami egységesebb, vidám dolgot képzeltem a papírra, így lett belőle koszorú. Az ajtóra is el tudnék képzelni egy hasonlót, még ha csak művirágokkal lenne is tartós.


Közben a tavaszi/húsvéti dekorációm is alakulóban van, a múlt héten például vettem egy csokor barkát. Még sosem dekoráltam ezzel a növénnyel, de a néni azt ígérte, nagyon tartós, nála már húsz éve ugyan az a csokor van a lakásban. A másik kedvenc virágom még ilyentájt a jácint. Ebből is vettem egy csokorra, egész hétvégén illatozott, és azt hiszem meg is nyitottam vele a tavaszi-nyári szezont. Innentől kezdve szinte folyamatosan virágok lesznek a konyhaasztalon.
Bízom benne, hogy a ha más nem is, de a nyuszi majd hozza nekünk a tavaszt, és jövő hónapban nem csak a Pinterest, hanem a természet is segít az ihletben.

A hangulattábla képei: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Betűtílusok: Lilly Belle & Paper Daisy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése