2019. március 28., csütörtök

Varrj pandamacit! (Letölthető sablon)

Hamarosan megérkezik a gólya az unokaöcsémmel, akinek az anyukája nagyon szereti a pandákat. Ennek kapcsán rengeteg pandás grafika és tárgy jutott eszembe, mint például filc anyagból készült pici játékmackók. Az első gondolatom egy kiságy feletti függő volt teli macikkal, de ezt az ötletet elvetették velem, így maradtam a többfunkciós figuráknál. Akasztóval, mágnessel, hogy szükség esetén bárhol megmaradjon.


A gyártás során készült pár kép, és összezagyváltam egy leírást is, hátha más is kedvet kap a mackógyárhoz. Némi türelem nem árt hozzá, de szerintem nem nehéz művelet olyanoknak, akik azért már fogtak valaha tűt a kezükben. Az általános iskolai technikaórák jutottak eszembe közben, mikor zsebkendőtartót varrtunk hasonlóképpen...


Alapanyagok
fekete és fehér filc anyag
tömőanyag (pl vatta)
fekete és fehér hímzőfonal
szalag (opcionális)
mágnes (opcionális)

Eszközök
ceruza, olló, tű


Vágd ki a kartonpapírra nyomtatott sablonokat, majd rajzod fel és szabd ki a megadott darabszámban a szükséges színű anyagokból. A fekete filchez fehér ceruzát vagy krétát is lehet használni, hogy jobban látszódjon, ez nagyban megkönnyítheti a kivágást. Én inkább vaksiskodtam...

Elsőnek a fejet állítsd össze. Az egyik fehér buksira pelenkaöltéssel rögzítsd a két foltot, erre két kis öltéssel a szemeket, majd az arc közepére az orrot. Ezt követően öltsd egymáshoz a két-két füldarabot az íves oldalakon, majd töltsd meg egy kevés tömőanyaggal.

Pelenkaöltéssel rögzítsd egymáshoz a buksi arc részét és a hátsó felét úgy, hogy alul maradjon egy 2-2,5cm-es rés a töméshez. Varrás közben illeszd a helyére a füleket, és azzal együtt varrd körbe a fejet. Ha felakasztható macit szeretnél, ekkor kell a szalagot is belevarrni. Össze is állt a buksi, töltsd meg tetszőleges mennyiségű anyaggal. Segítségedre lehet a ceruza vége.


Jöhet a test! Varrd össze pelenkaöltéssel a lábakat, és töltsd meg tömőanyaggal nagyjából a háromnegyedéig. A pocakrész egyik felére varrd fel a farkincát.


A test és a karok összeállításánál nagyjából 2 mm-es fedésben kell lennie a két anyagnak, felül a pocakrésszel. Mind az első, mind a hátsó oldalt varrd össze így.


Ezt követően jöhet a test összeállítása, a megfelelő helyeken a lábak beillesztésével. Fekete fonallal kezdj a vállánál, fehérre válts a pocaknál, majd feketével fejezd be a másik vállig. Itt is hagyni kell rést, egyrészt a töméshez, másrészt a mágnesnek, amennyiben hűtőre szánod. Nagyjából a hátához érdemes csúsztatni a mágnest, miután tetszőleges mennyiségű anyaggal kitömted a pocakot és a karokat.


Nincs más hátra, mint apró öltésekkel, szorosan összevarrni a fejet és a testet.Elkészült a panda medve. Csinálj még párat, hogy jó sokan legyenek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése